Olav Thon Stiftelsens prisutdeling 2020

For sjette år på rad ble det delt ut i overkant av 30 millioner kroner til prisvinnere av Olav Thon Stiftelsen. Seremonien ble holdt i Universitets Aula torsdag 5. mars. 

Foto Terje Heiestad/UiO
Foto Terje Heiestad/UiO

Universitetets rektor, professor Svein Stølen, ønsket velkommen. Prisvinnerne ble deretter overrakt priser av Olav Thon. 

Instituttleder og professor Vilhelm A. Bohr ble tildelt den internasjonale forskningsprisen. I sin tale takket han Olav Thon og sa blant annet: ​​​​​​​

– Jeg har snakket med Olav Thon flere ganger. Han er en innflytelsesrik forretningsmann som var fremsynt når det gjaldt å se viktigheten ved vitenskap.
Han var tøff og utholdende og innovativ – og dette er ikke ulikt vitenskap. Folk tror man sitter på en sofa og får masse flotte idéer, men det er ikke slik. Man jobber veldig hardt. Vi kan lære av deg, Olav. Det er mange skuffelser i vitenskap. Vi får mange avslag. Men denne type feiring som vi har her er fantastisk og får oss til å føle at vi gjør noe nyttig. Vi setter virkelig pris på dette.

Blant publikum satt prisvinnere, familie, venner, fagmiljøer fra Universitetet, fagpresse og medarbeidere i Olav Thon Gruppen. Oslos ordfører, Marianne Borgen, helseminister Bent Høie og stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen var også i salen.

Musikalske innslag ved Ole Edvard Antonsen, Den norske Studentersangforening, Catharina Chen, og Frode Haltli og Bathos slagverkstrio: Håkon Drevland, Geir Strande Syrrist og Simen Brenden

Etter utdelingen ble det holdt en festmiddag for prisvinnere og gjester på ærverdige Hotel Bristol.

Av Trine Lise Hedemann/Olav Thon Gruppen